tiistai 24. toukokuuta 2011

Keltainen hernesoppa

Kokeilin tänään perinteikästä pannarin kaveria elikä hernesoppaa. Ei tosin ollut pannaria kaveriksi eikä sopastakaan tullut ihan perinteikästä - maittavaa kyllä.
Tämä on edullinen ja helppo, joskin hieman valmisteluja vaativa ja aikaa vievä ruoka.




Veeran keltaiseen hernesoppaan tarvitset:

n. 400g kuivattuja keltaisia ruokaherneitä
sipulin
muutaman valkosipulinkynnen
pari porkkanaa
n. 1,5 l vettä
mausteita: suolaa, jauhettua korianteria, reilusti mustapippuria, aivan hiven jauhettua muskottipähkinää

Poista herneiden joukosta kaikki epämääräiset yksilöt ja roskat ym., huuhtele jäljelle jääneet ja laita ne likoamaan runsaaseen vesimäärään yön yli tai tai kauemmin, kunnes ne ovat turvonneet.
Seuraavana päivänä kaada herneiden vesi pois, huuhtele, kaada ne kattilaan ja mittaa päälle noin puolitoista litraa vettä. Keitä herneitä noin tunti ja lisää sitten pilkotut porkkanat, sipulit ja mausteet ja keitä toinen tunti, tai niin kauan kunnes herneet ovat pehmenneet ja hieman soseutuneet. Tarkista vielä maku ja nauti!



On kuin kirjoittamaton normi, ettei hernesopan perinteiseen reseptiin saisi koskea! Kajosin kuitenkin, ja tuloksena syntyi melko paljon totutusta sopasta poikkeava ruoka. Pientä piristystä ankeaan perusruokaan vähällä muutoksella, siis. Seuraavalla kerralla ajattelin lorauttaa joukkoon hieman kookosmaitoa ja raastaa vähän inkivääriä...

2 kommenttia:

  1. Ite tehtyä hernaria ja kaupasta saatua ei kyllä voi ees verrata keskenään! Harmi vaan, että ei yleensä "jaksa" alkaa ite tekee, kun siinä just menee niin kauan aikaa... Mä oon nyt laittanu aina purkkihernariin soijarouhetta tai soijahiutaleita, niin tulee ruokaisampaa :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä totta, ettei niitä voi verrata. Ja uu, kuulostaa hyvältä tuo tuunaus - en ole edes tajunnut, että niin voisi tehdä! Pitääpä kokeilla!

    VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ajatuksia?