maanantai 18. huhtikuuta 2011

Punaviinillä piristetty tomaattinen papukastike

Tekemäni ruuat ovat melko usein lähes aina "ohoenmuistanutkäydäkaupassaenkänytjaksamuttaonnälkä"-tyyppisiä viritelmiä, kaukana olen ekslusiivisia aineita käyttävistä kulinaristi-ruokasnobibloggaajista! Tosin, luovuus kukkii parhaiten aidatussa tarhassa, ja se jos mikä on sopivaa kun kaapista löytyy vain jämäaineksia.


Saanen siis esitellä päivän pikaruuan: Tomaattinen papukastike (kaksi annosta)

1 sipuli
1 porkkana
1 purkki esikeitettyjä papuja, valutettuna 230g (itse käytin GoGreenin luomuviljeltyjä valkoisia jättipapuja)
1 purkki (140g) tomaattipyrettä
1 dl vettä
1,5 dl punaviiniä
mustapippuria
ripaus sokeria
öljyä paistamiseen

Hienonna sipuli ja pilko porkkana ohuiksi viipaleiksi tai muuten pieneksi. Kuullota sipuleita öljyssä, lisää porkkanat ja paista hetki. Lisää tomaattipyre, vesi, viini, mustapippuri ja valutetut pavut. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kunnes alkoholi on haihtunut.
Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.


On se viinin mahti kumma - heti tulee ruuasta panostetumpi ja fiinimpi vaikutelma, vaikka arkisesti tyhjensinkin kattilaan vain pullon jämät. Ja viini myös antaa puuttuvaa makua kastikkeelle kun ainekset itsessään eivät maistu kovin kummoiselle. Helppo kikka!

2 kommenttia:

  1. Kyllä vaan :) Tyhjensin Lidl-pyrepurkin, joka on ilmeisesti tuplakokoa normaaliin verrattuna. Vähemmälläki olis pärjänny varmaan, mut mitä sitä nyt jemmailemaan!

    VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ajatuksia?