keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Raakaruokaa: täytetyt paprikat

Ensimmäinen raakaruokaresepti tässä blogissa! Tämä ruoka oli myös ensimmäinen oma ei-salaattimainen kokeiluni raakaruuan kanssa. Innoittajana toimi tämä ohje, pienin muokkauksin. Lisäsin muun muassa tähän avokadoa, joka parantaa vähän täytteen koostumusta ja tuo mukavaa kermaisuutta. Täytyy myös myöntää, että avokado on tämänhetkinen jumitusruokani. Syön sitä kaikissa muodoissa ja lisäilen sitä vähän kaikkeen... Voisin elää pelkillä avokadoilla!
Mutta takaisin paprikoihin: Kypsennystä ei tosiaan mitenkään jää kaipaamaan tässä, ruoka on ihanan raikas mutta samalla yllättävän tuhti ja täyttävä! Ihan päivällisen korvaava. Ja helppo valmistaa. Siksi helppo ruoka myös niille, jotka eivät ole tuttuja tämmöisen raakaruokahömpötyksen kanssa. Teen tätä itse melko usein, koska raaka-aineet löytyvät aina kaapista ja, no, koska tämä on herkullinen ja nopea!


Täytetty paprika (yhdelle)

yhteensä noin 1 dl pähkinöitä, siemeniä, manteleita ym.
pieni pala (puna)sipulia
1 porkkana
1-2 rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita öljyssä
puolikas avokado
(sitruunamehua)
pari rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
1 paprika


Rouhi pähkinät ja siemenet, raasta porkkana, pilko sipuli ja avokado. Yhdistä ainekset kulhossa, lisää aurinkokuivatut tomaattikuutiot ja mausta.
Huuhtele paprika, halkaise se pituussuunnassa ja poista siemenet. Jaa täyte puolikkaille ja syö!



Tein tätä ruokaa tänäänkin, mutta kuva ja ohje ovat vanhempia. Lisäsin tänään auringonkukansiementen ja mantelirouheen sekaan myös hampunsiemenrouhetta - toimi. Öljynä ohjeessa voi hyödyntää aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai sitten käyttää vaikka oliivi-, rypsi- tai kookosöljyä. Maun mukaan.

2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä yksi ehdoton raakaruokalempparini tällä hetkellä. Niin mukavan helppo tehdä, raikas ja täyttävä, kuten kaikki tätä tehneet ovat todenneet. Lisäsin omaan ohjeeseeni vielä oluthiivahiutaleita, koska käytän niitä nykyään tuomaan hieman "juustoista" makua, mutta avokadokin sopii varmasti tosi hyvin. :)

    VastaaPoista
  2. Täytetyt paprikat on kyllä kaiken sen hehkutuksen arvoisia! :) Tosiaan raikas mutta täyttävä.
    Oluthiivahiutaleita en olekaan kokeillut, kuulostaa jännältä!

    VastaaPoista

Risuja, ruusuja, ajatuksia?