torstai 21. huhtikuuta 2011

Värikäs linssi-papukeitto

Viimeaikainen yliannostus sosekeittoa ja smoothieita johti tänään siihen, että valmistettava ruoka ei vahingossakaan ollut pillillä nautittavaa sorttia - keittoa tosin kyllä. Pehmeä lasku, siis?

Mietin tovin jos toisenkin, onko tällä reseptillä mitään postausarvoa, sillä se on hyvin simppeli ja koukuton, mutta viisaudenhampaan poisto-operaation jälkeen ensimmäinen kiinteä ruoka, jonka valmistin!
Syntyi kevyt ja värikäs keitto, tehtävänantona oli tehdä ruokaa vanhempieni kaappien antimista.



Värikäs linssi-papukeitto (3-4:lle):

1 l vettä
1 sipuli
4 perunaa (kokoluokkaa pieni kananmuna)
1 pss (300g) pakastevihanneksia (itse käytin Apetit Aurinkokasvikset-sekoitusta)
vajaa 1 dl punaisia linssejä
1 prk kidneypapuja (esikeitettyjä, valutettuna 230 g)
noin 2 tl kasvisliemijauhetta (Reformi) tai kasvisliemikuutio
kurkumaa
jauhettua inkivääriä
jauhettua korianteria
mustapippurirouhetta
oreganoa
suolaa
kookosmaitoa (0,5 dl - 1 dl tai maun mukaan)
tuoretta tai pakastepersiljasilppua

Mittaa vesi kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää hienonnettu sipuli ja lusikkaan sopiviksi paloiksi pilkotut perunat. Kypsennä hetki, lisää huuhdellut linssit, kasvisliemijauhe ja pakastevihannekset. (Tarkista pussista, tarvitseeko pakastevihanneksia kypsentää. Mikäli pelkkä lämmitys riittää, heitä ne joukkoon vasta loppuvaiheessa.) Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia, lisää pavut ja mausta. Keitä vielä kunnes perunat ovat pehmenneet ja lisää kookosmaito. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja, ajatuksia?